Min journalrutin för hårvård

Kära dagbok,

Idag vill jag dela med mig av min perfekta hårvårdsrutin som har förvandlat mitt hår till en glansig dröm! Det har tagit tid och lite experimenterande, men jag känner äntligen att jag har hittat en metod som fungerar perfekt för mitt hår.

Jag börjar alltid med att använda ett milt och vårdande schampo som passar mitt hårs behov. Eftersom mitt hår lätt blir torrt, så letar jag alltid efter produkter med fuktgivande ingredienser som gör att mitt hår blir mjukt och lent.

När jag har schamponerat ordentligt, tar jag en generös mängd balsam och masserar in det i topparna, efter att jag använt bästa torrschampo. Det hjälper till att reda ut eventuella trassliga strån och ger mitt hår en härlig doft som varar hela dagen.

En gång i veckan unnar jag mitt hår en riktig lyxbehandling med en djupverkande hårinpackning. Jag älskar att låta den verka extra länge för att ge mitt hår en extra boost av näring och glans.

Stylingen i tisdags, helt okej ändå!

 

Efter duschen kramar jag försiktigt ut överflödigt vatten ur håret och sveper in det i en mjuk handduk. Jag undviker att gnugga det med handduken för att inte orsaka onödig friktion och skada mitt hår.

När mitt hår har torkat en stund, sprutar jag ett värmeskyddande spray och sulfatfritt schampo i det innan jag använder något värmeverktyg. Jag försöker att undvika värme så mycket som möjligt, men ibland vill jag locka eller räta ut håret för en speciell look.

För att hålla mitt hår fräscht mellan tvättar använder jag ett torrschampo som absorberar olja och ger det volym. Det har blivit min bästa vän under stressiga dagar när jag inte har tid att tvätta håret.

Innan jag går och lägger mig, borstar jag försiktigt ut mitt hår och flätar det i en lös fiskbensfläta för att undvika trassel och slitage under natten, bland annat för att motverka mjäll.

Kära dagbok, den här hårvårdsrutinen har verkligen förändrat mitt hår till det bättre. Nu känns det som om jag har kontroll över mitt hår och kan få det att se perfekt ut varje dag. Jag älskar att ta hand om mitt hår och ge det den kärlek och uppmärksamhet det förtjänar!

Nu ser jag fram emot en fortsatt härlig hårvårdsresa där mitt hår får glänsa som aldrig förr. Jag lovar att fortsätta vårda det och ta hand om det på bästa sätt. Tack för att du lyssnade på min hårvårdssaga, kära dagbok!

 

Kärlek och hårkramar,

Nicole

Kära dagbok, Idag vill jag dela med mig av min perfekta hårvårdsrutin som har förvandlat mitt hår till en glansig dröm! Det har tagit tid och lite experimenterande, men jag känner äntligen att jag har hittat en metod som fungerar perfekt för mitt hår. Jag börjar alltid med att använda ett milt och vårdande schampo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *