Fem tips för legendarisk gaming 2022

Har du haft problem med att verkligen komma in i dina tv-spel och gamingstunder vid den feta PC:n på sistone? Har du svårare och svårare att engagera dig i dessa digitala världar – trots att spelen (med viss argumentation) är bättre än någonsin? Det finns ingen anledning att oroa sig; det här är inte någon form av videospelsepidemi, bara branschens och din egen naturliga utveckling. Under 2022 har vi en rad fantastiska nya spel som kommer att revolutionera sättet vi gejmar på – men när man blir äldre och det är svårare att få tid, samtidigt som vi inte är lika dedikerade till att sitta hukandes på en golvmatta med en kontroll i handen, då krävs det lite mer för att få den där ”wow”-upplevelsen. Faktum är att det finns fem huvudsakliga sätt som du kan ta till för att göra dina gamingupplevelser helt freaking episka under 2022. Kom nu, min padawan, och låtom oss upptäcka gaminguniversums fantastiska värld tillsammans!

Steg 1: Skaffa en riktigt bra stol

Om du vill bli den bästa spelaren du kan vara, då är det viktigt att se till att du är bekväm när du spelar. En spelstol är en fantastisk investering för alla som vill spela i timmar i sträck. Det är viktigt att skaffa en ergonomisk stol som förhindrar att rygg- och nacksmärtor orsakas av att man sitter vid ett skrivbord eller i en stol med hård rygg för länge. En bra spelstol kommer också att göra det lättare för din kropp att slappna av och så kommer du inte att slåss mot skrivbordet när du spelar spel. Du kommer må som en kung i en riktigt skön spelstol, och skina upp som ett solcellstak.

Investera i en grym monitor/bildskärm

En bra bildskärm är nyckeln till en fantastisk spelupplevelse. Det är trots allt den delen som är ansvarig för att visa dig precis allt som händer – all visuell input du får går genom skärmen in i din skalle. Det är rätt fascinerande när man tänker efter. Med det i åtanke fattar du nog att du inte kan spela maximalt på en HP elitebook. Och även om det är tillräckligt enkelt att skaffa en 1080p-skärm för ditt skrivbord, finns det ännu bättre alternativ på marknaden. Om du letar efter en förstklassig bildskärm, investera i något med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och se till att den har Gsync- eller FreeSync-teknik inbyggd i den. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att spelet är smidigt och hålla saker igång med en optimal bildhastighet. När du synkar bättre än dina motståndare så är det nästan som att spå gratis, du har en slags ”preview” in i framtiden, om de laggar efter.

Skaffa bra mus och tangentbord – som pasasr för dig

För att förbättra din spelupplevelse är det viktigt att du spelar rätt spel, men också med rätt utrustning. Spel är trots allt extremt taktila upplevelser som kräver att när din reaktion går från att trycka på en knapp, klicka för att svänga eller skjuta och så vidare, då måste det hända direkt. Det får dessutom inte vara så krångligt att ditt flow blir långsamt och dåligt för att den handkontroll eller det tangentbord du använder inte funkar för just dina händer. Att vara 25% långsamma än fienden kan resultera i att du helt enkelt handikappar dig själv. Ta tid för att hitta det tangentbord och den mus (eller handkontroll) som verkligen känns helt rätt för dig. Det kommer du verkligen att tjäna på, vi lovar! Alltså jag skulle vilja säga att det är minst lika viktigt som att hitta sin ”favoritsnus”. Min är Nordic Spirit, för övrigt.

Använd ett headset, för gudars skull använd headset!

Spelande är på modet nu för tiden. Oavsett om du gillar PC-, konsol-, mobil- eller surfplattespel är det ett fantastiskt sätt att ha kul och släppa loss efter en lång arbetsdag. Det finns dock några enkla steg du kan ta för att göra din spelupplevelse ännu roligare. Först och främst bör du överväga att investera i ett bra headset för din telefon eller dator – detta ger dig en uppslukande ljudupplevelse som får dig att känna att du är där med karaktärerna när de pratar och interagerar med varandra. För det andra är det alltid viktigt att dina händer är tillgängliga och ”fria” när du spelar. Om du aldrig lirat FPS, till exempel Overwatch, med ett riktigt bra headset så tro oss – du kommer bli lika stabil som en ektrappa när du kan identifiera alla händelser via ljud.

Spela inte mer – spela bättre

Det här kanske är det viktigaste på hela listan. Du behöver inte spela i 14 timmar i sträck för att vara en gamer; det handlar mindre om hur länge och dedikerat du spelar, och desto mer vilka spel du spelar. Hur kul du har, helt enkelt. Det finns massor av bra spel där ute, men alla är inte rätt för dig. Om du letar efter ett spel som kommer att tillfredsställa ditt behov av utforskning, överväg Ori and the Will of the Wisps. Om du gillar intensiva actionsekvenser och vill ha ett spel som får dig på kanten av stolen medan du spelar, då är Red Dead Redemption 2 precis vad du behöver. Och om uppslukande världar med en fantasimiljö låter bra för dig, plocka upp Kingdom Hearts-serien. Eller är du mer för the nitty gritty av nya God of War: Ragnarok? Det är så här jag resonerar. Eftersom jag jobbar heltid med tillbyggnad Stockholm har jag inte tio timmar varje dygn på spelandet – så det måste vara kvalitet när jag sätter mig ner.

Har du haft problem med att verkligen komma in i dina tv-spel och gamingstunder vid den feta PC:n på sistone? Har du svårare och svårare att engagera dig i dessa digitala världar – trots att spelen (med viss argumentation) är bättre än någonsin? Det finns ingen anledning att oroa sig; det här är inte någon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *